Pages

Kejap lagi tepat jam 12 tengah malam menandakan 4 december 2010 akan tiba. Hari yang pernah aku tungu2 untuk raihakan hari jadi ray pada musim sejuk yang lalu. Kini musim sejuk menjelang lagi...aku terus membeku and terbeku akan apa yang terjadi. Musim sejuk tahun ini ibarat musim sejuk yang menjelang dengan penuh kenangan cabaran dan kesedihan. Noks tetiba rasa sedih dan rindu..mat salleh kater bersedih bukan berkmakna merindu..memang betul tapi noks rasa sedih dan rindu pula.....nape cam nie?

Nape Tuhan harus jadikan aku insan yang lemah dalam percintaan? nape aku harus hanyut dan kadang2 masih teringat kisah cinta dengan ray? kat UK skrg hampir jam 10 malam dan noks tengok termometer yang tergantung di dinding menunjukkan -3 darjah celcius. Memang sejuk dan sejuk sangat...arghhhh....kesejukan malam ini ditambahkakn lagi dengan kesayuan hati noks nie..semakin keras hati nie membeku..seakan akan tidak percaya dengan cinta lagi. Ibarat cinta itu hanyalah racun diselaputi dengan madu..

Noks nak tidur...tapi x leh tido sebab noks tau..kejap lagi HP mesti bebunyi. Noks pula rase cam mane send message jer kat ray and ucapkan happy birthday...i know that i should not do like that...but his love still have a little bit in my heart...even though it's very little but it's very strong. Ibarat duri...walaupun amat kecil tapi kalau menusuk ...terasa sangat kesakitannya...argh....apakah yang harus lakukan....????

Noks buntu...lemah.....and it has been a few days..i really hope i can go through this week as i feel very very sick of all these. I really need my rest and my own space.....I hope God is helping me. Besar sangat kah dosa yang aku lakukan hingga Tuhan menghukum aku seberat ini????? Haruskah aku meneruskan langkah hidup ini? atau karuskah aku hentikan? atau haruskah aku berehat sebentar??????
Hi all, Noks kembali lagi setelah sekian lama noks menghilang. Oh mak kau...memang busy sangat..bos always kol me nak suruh wat ini lah itu lah...giler ar...sometimes noks rase cam study terganggu plak. Tapi x pe kalau x yang penting ader maser nak study. Kalau x keje cam mane nak bershopping tul tak? kalau x keje cam maner nak beli baju baru...cam mane nak beli jeans branded..hehehehe..that's why noks nak kene keje. My dad used to say to me..kalau nak bender2 yang branded kene lah keje rajin2 baru boleh dapat bender yang kite nak dalam hidup. Which is very very true!!!!! :)

P/S: Tetiba rasa sedih sebab x lama lagi hari jadi ray...bukan aper...sedih sebab x sempat nak raihkan birthday diaa...dah berpisah....ishhhhh.....sedy sangat...
Hi all at last noks dah pun postkan hadiah2 pemenang contest jelly beku. Ha.ha..lame betul baru noks terpost sebab nak cari kompeni yang betul2 boleh diharap pas tuh nak cari kompeni yang boleh hantar cepat. Akhirnya, kompeni yang noks dapat tu paling cepat pun dalam 10 hari (Mak kau!!!!) giler aper....tapi kalau ambik post yang biasa jer will take up to 3 weeks kire 21 hari lah nie. So ari jumaat yang lepas which was yesterday i had posted the parcels to three winners. Yeahhh.....and at the same time i am still waiting for another winner to email her address to me. Tak nak hadiah ke? mmmm.......


Anyway..noks ari nie nak pi shopping lak. Yer lah x'mas is coming soon and so many sale in London. Noks pun nak juga merebut peluang nak bershopping sakan sebab banyak sale..tak gitew??? he..he...he....OK lah noks nak pi mandi then off to shopping komplex kt central London. Mmmmm....bye yer and to all winners tahniah sekali lagi and nantikan hadiah give away from Scotland !!!!!
OUR LOVE IS FOREVER AND ETERNITY 

LOVE NEVER DIES

LOVE NEVER LIES
( They are bullshit!!)

Semalam, aku melangkah pantas menuju ke sebuah kedai kopi yang tidak jauh dari dimana aku berada ketika itu. Hujan ranyai ranyai yang membahasi pipiku membuatkan tubuhku terasa amat sejuk sekali. Aku pula, terus mengorak langkah ke kedai kopi Costa, mencari tempat berteduh dan ingin sekali menghirup latte panas. Disaat aku melangkah dengan pantasnya, aku berpaling ke arah kanan bangunan besar yang berdiri megah di kota London. Pada dinding bangunan tersebut, terpampamg satu banner besar yang kalau boleh tidak saja aku mahu membacanya. Benci dengan perkataan itu, benci dengan warna merah, benci dengan cinta.

Tapi siapa lah aku untuk tidak berhenti sejenak di tengah tengah hujan renyai yang sejuk lagi berangin itu. Ku hentikan langkah ku sejenak dan membaca satu per satu perkataan yang tertulis pada banner tersebut. Berdarah lagi hati ini setelah habis membaca banner tersebut.

Sampai di kedai kopi Costa, aku merenung jauh di luar and melihat setiap gerak geri seorang nenek tua yang cuba melintas jalan yang penuh dengan kereta mewah. Jauh di sudut hati ini mengatakan....KALAU AKU MAMPU MEMUTARKAN MASA ITU, AKU PASTI TIDAK AKAN TERPERANGKAP LAGI. TAPI SEMUANYA SUDAH TERLAMBAT DAN SEJARAH SUDAH TERPAHAT DI LUBUK HATI INI.
Nie noks nak citer satu bender......ari jumaat noks pi Oxford. Yer lah nak pi melawat kawan. Pas tuh sebab banyak baju yang x terbasuh sebab noks sakit dan busy ngan study and keje. Noks aper lagi...bawak ler semua baju busuk yang x terbasuh selama seminggu tuh kt tmpt rumah kawan. Arhhh...dier ader mesin basuh, lagi pun noks malas nak basuh baju sebab baru jer sembuh.

Noks booking tiket bas jam 1.30 tengah hari. Pas tuh, noks bawa lah 2 beg. Dalam kepala hotak aku mase tuh banyak bender haku tengah pikir. Pasal ini dan itu. Biler train datang noks x sedar yang noks ader 2 beg. So noks ambik beg yang first jer pas tuh beg yang second tuh noks tinggalkan kat atas platform menunggu train.

Makkk oiiiii..sekali sedar, dah 15 minit dalam perjalanan. Tak ker giler aku maser tuh..nak tak nak aku kene turun at the next station pas tuh kene patah balik pi tempat yang sebelumnya. Then aku telepas bas nak pi Oxford and aku kene beli tiket train baru......giler ar....memang mase tuh semua chaos.

Nasib baik dapat balik beg aku sebab staff yang bertugas kat platform tuh simpan beg aku....kalau tak...menangis lah nos sebab baju gucci dan seluar jeans gucci yang noks beli tuh ader dalam beg tuh,,,
Ceh..bukan nya emergency pun...ha..ha...ha....I just want to know cam maner kiter nak tau link blogger yang follow blog i? Cthnya, Ms and Mr Red Ribbon, when i clicked gambar yang ader kt list follow me, i x jumper link tuk blog dier. Cam maner kiter nak trace his/her blog address?

Sometimes ader yang ader Links and sometimes ader yang x de link. So sape2 yang dh follow jelly beku, ader yang I follow balik sebab I found your blog's link and ader yang i belum follow balik sebab x jumper link blog. Mmmmm..sape2 yang tau..just drop kat noks ok..bye xx
Oh Mak kau....noks baru jer boleh benafas kembali dari alam kubur. LOL!! Noks rindu betul ngan blog jelly beku..rase cam dah lamer benor noks x update. Dah banyak habuk kat blog nie. Ish..ish..ish...ish......susah tul kan kalau cam nie. Noks nak update juga sebab noks dah sembuh. Walaupun belum sembuh 100% lagi tapi kire ok lah...boleh lah juga noks update blog nie. Walaupun noks belum boleh belari lagi tapi boleh bejalan dah..kire ok lah kan...he..he....he......

OK..OK....first of all, sebab noks kurang sihat dalam minggu nie noks x de mase  pun nak pi post hadiah2 pemenang jelly beku, tapi  minggu depan noks janji akan post hadiah2 tu ok. So kepada pemenang just sabar ok. And dari hujung rambut sampai hujung kuku noks minta maaf banyak2 sebab lambat post hadiah tuh. Noks kene demam...yer lah..sebab kt UK dah nak musim winter...sepatutnya musim luruh skrg nie tapi ntah lah..nape si salji tuh awal benor datang.

OK, lepas nie noks raser nak wat facebook plak. he..he...he....
Noks tengah tidur kt atas katil nie sebab noks x sihat...noks kene demam sejuk....noks x leh bediri, x leh bejalan, x leh nak pi toilet...doakan noks cepat sembuh ok..nanti noks wat blogwalking.....bye all xxx
Hi all, How are you all? I hope everyone is fine. Anyway...semalam jelly pi London  just jumper kawan2. Dah hampir 2 bulan x jumpa...pas tuh we all arranged ar..nak jumpe somewhere kat covent garden. Ader restoran kat sane...then we all pun nak dinner. Pas tu yang paling sedy...ish..ishh...ish...kalau boleh jelly x nak cite sebab memalukan tapi tak per ar.....just for laugh kan....memang noks tegelak juger bila ingat balik tapi maser kene tuh memang noks marah giler...


Lepas oder makanan tu kan..noks nak pi toilet...noks memang tau yang dinding nak pi toilet tu ader cermin...
nah lah why and kenapa....noks dengan bergaya bejalan nak pi toilet tetiba langar dinding cermin kat restaurant tuh...dengan bunyi yang amat sangat kuat...BONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! argh....noks langgar dinding cermin dan terjatuh duduk kat atas lantai...giler mak aiiiii...malu betul nokssss....sangat2 sangat malu...nasib baik kekawan noks cepat2 ambik i and bangunkan i...

Sebab noks malu sangat...noks aper lagi...cancel semua oder pas tuh pi carik restaurant lain...bedarah bibir noks telangar dinding cermin...arghhhh...malunya...............masih bengkak lagi bibir noks...ari nie i x nak pi kelas sebab malu bibir bengkak....
OMG!!! Gile ar...memang noks penat sangat dan skrg nie noks baru jer balik from central London.
So tmrw i've got a class and then i nak rehat2 plak...this comming week i x de keje so boleh lah noks pi
berjolly jolly ha..ha...ha...ha....ha....ha.....

BTW, Baru jer dua addresses yang noks dapat. Mana yang 2 lagi? Diorang x nak hadiah ke????
Hi All, Skrg kat London jam 6.15 pagi and noks tengah mengupdate blog. Baru jer sampai office and actually i wanted to update my blog 2 hours before but i was so busy and doing these and that. Anyway..skrg baru jer sampai office and memang noks pi keje awal sebab noks x suka sesak. Week end pun sesak ker??? this is London..week end sesak bukan sebab org pi keje tapi sebab org nak kluar pi shopping. LOL!!!!

Anyway..setelah noks pikir consider panjang panjang dan menilai entri2 finalists dari pelbagai segi...
I have considered taking 4 winners instead of 3. Yeah!!!!!!

And the winner!!!!!!! are.....dub dab dub dab dub dab!!!!!jeng...jeng...jeng..jeng

3rd place are:
 Rebelle Me >> Tahniah to the girl next door I have considered your entry as the most appreciating entry 
Ahmad Shafiq >> Congratulation jejaka tampan I have considered your entry as the funniest entry especially the third stanza


2nd Place is:
Nur Qistina >> Tahniah!!!! I have considered your entry as the most inspiring entry


1st Place is:

Miza Yusof >> Congratulation and Your entry has been considered by me as the most creative entry among all the 32 contestants 




Every winner will be receiving one of these. Since I have 4 winners I am going to find another one of these later in town. 

Tahniah kepada semua pemenang dan yang kalah jangan berputus asa sebab noks akan wat give away from Scotland pula next. OK :) So...Teruskan melawat blogs noks takut telepas plak give away yang seterusnya....


Please email your address to jelly<no spam>.beku@gmail.com
remove the <no spam>
Hi ALL,


RESULT DAH ADA DI TANGAN NOKS. JUST NAK PUBLISH JER LAGI. BUT BEFORE THAT HAPPY WEEK END AND I'M GONNA BE BUSY. MY BOSS RANG MY MOBILE TELLING ME THAT I HAVE TO WORK DURING THE WEEK END. I HATE THIS BUT WORK IS WORK..AS LONG AS THE MONEY IS GOOD NOKS WILL DO IT..HE...HE....HE...I'LL PUBLISH THE RESULT TMRW ABOUT 4AM UK'S TIME..MAYBE MALAYSIAN TIME IS ABOUT 12 PM.


I AM SO SORRY FOR THE DELAY. I GOT TO GO NOW!!!!!!!!!
Noks took such a few hours to decide top 11..tapi kan...maser nak finalise top 5 nie lagi lah susah nak wat...semua best2 entri2 u all. So noks x de pilihan noks just select top five....

And with no particular order..my top 5 bloggers are(ala..ala..azwan ali/aznil umumkan finalists)............

1. Ahmad Shafiq >> Bagaimana pula nasib si jejaka rambut macho ini dalam contest jelly beku?
2. Rebelle Me >> Gadis next door ini tidak kurang hebatnya..mampukah dia menempatkan dirinya di top 3?
3. Miza Yusof >>  Meletupss!!!! cam belon pecah!!!!!
4.Along Tapa >> Sungguh kretif entry beliau....sampai 2, 3 kali noks terbeku!!!!! Tapi adakah beliau dalam top 3?
5.Hacimun >> Memang hebat godaan blog nie...sampai jelly beku sikit jer lagi lebur...nasib baik i guna jeket kalis api tadi LOL!
6. Nur Qistina >> Perghhhhh.....siap hantar surat ngan jelly beku lagi...terkedu kedu jelly bacer surat dari dier...

Nie noks nak wat 5 jer tapi memang x leh..ada enam yang masuk final...so mari kiter tengok sape yang menang...among these 6 entries ONLY THREE of them will be selected and will get MP3/Camera casing

NANTIKAN...SIAPA PEMENANG CONTEST JELLY BEKU...HADIAH EXCLUSIVE DARI LONDON MENANTI 3 PEMENANG PALING KREATIF DALAM KONTEST INI!!!!!!!!
Here is list of bloggers who are in my top 10 list. These bloggers will be re-selected to be in my top 5 list followed by top 3 list. The top 3 bloggers will get MP3/camera case exclusively from London!!!!

In no particular order.........my top  10 bloggers are
1. Ahmad Shafiq >> Bagaimana pula nasib si jejaka rambut macho ini dalam contest jelly beku?
2.Rebelle Me >> Gadis next door ini tidak kurang hebatnya..mampukah dia menempatkan dirinya di top 3?
3.Nurrezat >> Sungguh kiut blog gadis kecil molek ini...mampukah beliau merebut hadiah dari London?
4.Along Tapa >> Sungguh kretif entry beliau....sampai 2, 3 kali noks terbeku!!!!! Tapi adakah beliau dalam top 3?
5.Lady Sharp shouter >> Tebelah dia jelly beku lepas tengok entry dier..terusss cairrrr....tapi adakah ini pemenangnya? noks pon x tahu...:)
6.Nur Qistina >> Perghhhhh.....siap hantar surat ngan jelly beku lagi...terkedu kedu jelly bacer surat dari dier...
7.Cik Jari >> Menari nari tari jemari....sampai jari noks tertari tari bacer entry dier...:)
8.Hacimun >> Memang hebat godaan blog nie...sampai jelly beku sikit jer lagi lebur...nasib baik i guna jeket kalis api tadi LOL!
9. Nur Choki Choki >> Mahal gitew perkataan london tu yerrr..mampukah choki choki menawan hati jelly beku?
10.Nurkaloi >> Mampukah ikan kaloi berenang dalam air sejuk?
11.MawarBiru >> Atau mampukah mawar biru kekal kembang di waktu winter?
12. Miza Yusof >>  Meletupss!!!! cam belon pecah!!!!!

Ha.....first of all noks nak wat top 10 jer...select punya select ada 12 blogger yang layak ke pusingan seterusnya.....lepas nie noks akan umumkan my top 5 list!!!!!
Wahai bloger blogger yang noks sayang semua.....dengan ini noks a.k.a jelly beku akan mengistiharkan bahawa contest jelly beku telah pun tamat dan result top 10 akan diumumkan dalam beberapa jam jer lagi. Skrg kt UK jam 5.30 pagi and awal tul noks bangun sebab excited tul. So aper lagi noks pun bangun awal pagi and terus jer bukak blog and Update...so kejap jer lagi noks akan wat top 10 list ok. Pas tuh akan publish top 5 list and then top 3 akan menerima MP3/camera casing exclusively from London. Yeah!!!!!!


Nantikan keputusannya!!!!!
Ha..noks nak update..because one more day to go kan....before the closing date..so...here are senarai2 peserta contest jelly beku............

1.Nurkaloi >> Mampukah ikan kaloi berenang dalam air sejuk?
2.MawarBiru >> Atau mampukah mawar biru kekal kembang di waktu winter?
3.Ahmad Shafiq >> Bagaimana pula nasib si jejaka rambut macho ini dalam contest jelly beku?
4.Adam >> Muncul pula jejaka Adam yang mungkin dark horse dalam contest ini
5.Rebelle Me >> Gadis next door ini tidak kurang hebatnya..mampukah dia menempatkan dirinya di top 3?
6.Nadey >> Mampukah gadis di atas moto ini membonceng motosikalnya sambil mengoreng biawak? untuk menawan hati jelly beku
7.Nurrezat >> Sungguh kiut blog gadis kecil molek ini...mampukah beliau merebut hadiah dari London?
8. Eyaka >> Blog beliau yang bernama myhurybubu...muskil adakah hadiah betul2 dari london atau hanya sandiwara...nantikan saja wahai cik hurtbubu...
9. Along Tapa >> Sungguh kretif entry beliau....sampai 2, 3 kali noks terbeku!!!!! Tapi adakah beliau dalam top 3?
10. Myra Jay >> Berbaloi kah penantian beliau selama 10 hari untuk menang?
11. Nina Syakina >> Mampukah beliau merebut case pink dari London?
12.Red Ribbon >> Lawa tul template dier..and nampak gaya dia ader kamera dan mp3 player..and dier perlu casing2 tersebut...mampukah dia menawan hati jelly???
13. Shahrifah athirah >> First time masuk blog cik ne..terpesona dengar lagu kt blog dier..so cute..mampukah gadis kiut ini berada di top 3?? Teringat pasal Ray...the song dalam blog dier says "Not every heart belogs to the other"..betul.....tersentuh hati jelly beku
14. Streetneon >> Ringkas tapi buat noks tegelak....tapi adakah dia dalam senarai top 3???
15. Syuhada >> Noks tengok template blog dier..terus i rase besttt
16. Erin Azizan >> Serius..nie memang best tengok dier punya iklan....kalau lah nak promote cake..ibarat cake yg kene promote tuh level secret recipe!!!!! Tapi mampukah cik erin dalam top 3??? tunggu dan lihat
17.Yana faisal >> dah lah promote tuk click nuffnang..promote contest jelly beku lagi..memang menyelam sambil minum air..hebatt!!!
18. Lady Sharp shouter >> Tebelah dia jelly beku lepas tengok entry dier..terusss cairrrr....tapi adakah ini pemenangnya? noks pon x tahu...:)
19. Mulan Sahbanu >> Adakah beliau menggigit jari?????? nantikan kptsnya...
20. Cik Bintang >> Adakah cik bintang akan bersinar selepas kpts diumumkan? akan malap gitew???
21. Hacimun >> Memang hebat godaan blog nie...sampai jelly beku sikit jer lagi lebur...nasib baik i guna jeket kalis api tadi LOL!
22. Wondering Shadow >> Wow..memang lawo betuiii....post dier....rona rani gitew....cam pelangi :)
23. Nur Qistina >> Perghhhhh.....siap hantar sukat ngan jelly beku lagi...terkedu kedu jelly bacer surat dari dier...
24. Tiefazatie >> I nampak rupa baru jelly beku kat saner..heheheehehe...
25. Fidelia >> Siap berhari rayer lagi ok......tak ker kelas gitew
26. Azatiesayang >> Best tengok mawar warna biru kat profile dier....:)
27. Miza Yusof >>  Meletupss!!!! cam belon pecah!!!!!
28. FieDa >> Peti sejukkk????? Sungguh lucu...pendek dan padat gitew
29. Mimiey >> Simple...and clean gitew...
30. Nonadiera >> Wah..kalau dier menang i'm first bagi hadiah kat dier??? wahhhh....terharu noks
31. Nur Choki Choki >> Mahal gitew perkataan london tu yerrr..mampukah choki choki menawan hati jelly beku?
32. Cik Jari >> Menari nari tari jemari....sampai jari noks tertari tari bacer entry dier...:)

So far there are 32 bloggers who have participated this contest. Kalau noks tersalah link atau ader blogger yang dah join tapi I lupe include dalam list please let me know OK.


Ingat Tarikh Tutup ialah 10th NOV 12 AM UK time = Rabu jam 8 malam Malaysian Time


Result for top 10 will be revealed a day after the contest's due date followed by top 3 and then TOP 3!!!!!!
Esok adalah tarikh tutup  contest Jelly beku dan nantikan pemenangnya!!!! Dan dapatkan hadiah dari London!! Gempak siottt!!!!!! (Ceh..mcm lah gempak sangat ha..ha..ha..) Contest akan berakhir pada 10th NOV jam 12 AM UK time = Hari rabu jam 8 Pagi untuk Malaysia time. 

Noks dah cek beberapa blogs dan ader banyak lagi yang belum sempat cek. Malam nie noks nak habiskan cek barulah I boleh pilih maner post yang paling best mem 'promote' blog jelly beku....

So far memang ramai betul blog blog yang dah join (tak de lah ramai sangat maybe aderlah kot dalam 25 blogs yang joined). Anyway...lepas jer contest nie...noks akan anjurkan contest give away from Scotland pulak. Ha..ha..ha...Kan ari tuh noks pi scotland ader meeting ngan business. So aper lagi...noks beli ar buah tangan..(don't worry belum masak lagi..LOL!)

Sape2 yang belum join lagi, meh lah join contest jelly beku..pas tuh....jangan luper hadiah hadiah exclusive dari london menanti anda. Bukan susah..just copy banner sebelah kiri (top left) and wat post about it on your blog. Simple2 jer pun noks x kisah yang penting ader banner tuh..

Sape2 yang nak tau syarat2 nya plak click jer kat sini.
Hello all, noks baru jer balik dari kelas and skrg nie noks kat library dengan member. Bukan aper cumer ari isnin nie noks rase bosan plak. Yer lah noks dah terbiasa kalau isnin mesti busy giler memanjang. Usually lepas jer abis kelas kan..jelly akan rush to London and jumper client...tapi ari plak bosan sket...ntah ar naper..

Tapi tak per tak per sebab noks actually tengah tengok all the entries untuk jelly beku punya comtest. Next one Jelly nak wat contest from Scotland plak. He..he..he...so far yang noks dah lawat..memang best best dier punya entries and ader juga yang simple jer. Tapi noks suker yang best2....kira so far ade satu entry yang noks raser best sangat and ader harapan nak jadi top 3 in my list.

OK lah..u all..noks nak sambung wat keje dulu pas tuh..keje aper tuh???? aper lagi nak cek ar entries yang jelly wat contest..he..he..he..he..
Hey all, Makkkkk oiiiiii....giler hampeh busy memanjang noks. Maser kat scotland memang noks x de maser pun nak jalan sini saner. Tapi sempat gak jelly beli hadiah dari Scotland. So nanti yer sebab contest giveaway from Scotland akan tiba menanti anda...he..he...he...he...he...

OK, ok..start dari malam nie...noks akan mula untuk melawat blog2 yang telah menyertai contest jelly beku. Ha..ha..ha..ha..so nantikan komen2 noks di blog anda...jeng jeng jeng..he..he...he.....he........

Noks penat sangat...baru jer balik dari airport pas tuh tadi kat airport pun sesak tul...ish..ish...ish...so noks akan berehat cuti untuk minggu depan start monday (kire ari nie ar maser malaysia). This means, noks kene pi kelas jer...x yah pi keje..sebab projek dah siap..best tul.

OK ar..noks dah nak mula visit blog2 yang dah join contest minggu lepas dan nantikan sape pemenang nya...


Ish...noks pulak yang bedebar debar dengan keputusan..hehehehe..ingat 10 nov tarikh tutup...
Hello all, Jelly busy busy sangat. I thought I will be all right after 2 or 3 days but actually not. Jelly ader meeting and Jelly jap lagi nak terbang ke Scotland. Bukan holiday tau tapi sebab nak jumper customer and ader meeting ngan client. Actually jelly terbang together with my boss and some of my friends. So I AM SO SORRY BECAUSE I HAVEN'T GO THE TIME TO VISIT YOUR POSTS OR BLOG YET.. BUT I WILL START TO DO IT NEXT WEEK AS I WILL BE BACK FROM SCOTLAND ON SUNDAY AFTERNOON.

So jelly nak beli hadiah gak ar dari scotland and after contest nie..jelly nak wat give away from Scotland plak..amacam??? best tak?? hehehehehe..of course lah kan. OK,OK,OK...jelly tengah update from the airport nie and kejap lagi nak masuk kapal and terbang.

To all visitors or bloggers yang lawat blog nie, thanks so much and I love you all. To all my followers plak I am sorry because x de mase nak follow u all back..nanti minggu depan on sunday i akan track you guys and will follow your blog. Noks bsy busy sangat...in fact this week every night balik jalm 12 or 1 pagi...

OK guys, am off now and see you again ok...
Hello all,

First of all, Noks nak minta maaf sebab x dapat blogwalking buat masa nie sebab noks busy sangat. Banyak tul client minggu ni. Pas tuh wat projek kompeni pulak tuh. Then projek dari lecturers..wow..banyak tul keje kene buat. I juga minta maaf too all my followers sebab belum lagi join diorang. nanti noks join blog korang ok. Hopefully in 2 days time i should be all right and can take a deep breath. Busy giler nak mampus minggu nie sampai ari khamis.

Anyway, noks baru jer balik dapi London sebab kene overtime. Dah jam 2 pagi balik dari keje. Giler ar...noks ambik taxi jer balik rumah. nanti i claim ar dari company yer. Tapi maser balik tadi kan..yer lah..noks kene bejalan beberapa minit sebelum balik ambik taxi sebab noks kene jumpa member yang baru balik dari clubbing. Giler aku jeles ngan diorang tapi nak wat cam maner..noks busy. So dalam jam 12 malam gitew cit cat ar ngan member2. Best and they had so much fun. Noks plak yang kene bejaga malam and overtime malam sebab nak siapkan projek tuh secepat mungkin.

Ah..nak tau..yang paling bengong.....noks jumper ray. Maser tuh dah nak balik dah. Then tetibe ader orang panggil i dari blakang...me and my friends tengok kat blakang. Skali tengok dier ngan GF dier....arghhh..nie first time aku nampak GF dier..bekepit kat sebelah tangan kanan Ray. Aku maser tuh sedy sangat...luka di dada belum sembuh.....kene plak cam tuh..tambah sakit ar hati nie.....

Thanks all,
Jelly Beku a.k.a Noks
KEPADA SEMUA YANG TELAH JOIN CONTEST NIE SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI BAWAH POST INI YANNG BERTAJUK CONTEST JELLY BEKU IS ON!!!! OTHERWISE I CAN'T TRACK YOUR PARTICIPATION OR YOUR BLOG. NANTI TER MISS HADIAH GITEW HE..HE..HE..

OK, Noks nak pi kelas dulu pas tuh nanti noks wat blog walking plak. OK guys, lepas nie kiter citer lagi yer. Pas tu jangan luper invite kawan2 join CONTEST JELLY BEKU plak..yeah....

P/S: Noks dah ader pi jenguk2 a few posts..giler baben banyak post yang menarik giler..tapi memang "ada harapan nak menang org tuh"..hik..hik..hik

Hello semuaaaaaaaaa...Oh rindunyer u all....dengan itu (Ala..ala..puteri gunung ledang) noks nak istiharkan (ceh..lol) 
CONTEST JELLY BEKU BERMULA SEKARANG 
(Bunga api dan mercun meletup letup)

Cam mana nak join?
1. Mesti Jadi follower blog nie
2. Ambik poster tu pas tuh letak kat blog u all (Jangan remove sampai contest nie tamat)
3. Buat satu post yang bertajuk "Mari Join contest Jelly beku dan dapatkan hadiah dari London". Post tu mesti dalam BI atau BM jer. The post must be paling kurang 8 patah perkataan. (noks minta sikit jer)
4. Post tu mesti di link kan dengan blog noks atau post nie


Biler tarikh tutup and result?
Tarikh tutup is on the 10th of NOV jam 12 am (UK time)
dan result akan diumumkan 2 hari selepas tarikh tutup

Sistem pengadilan
Noks jadi pengadil and akan menilai post yang u all
letak kat blog u all. Post tu boleh yang lucu,bosan,boring,
marah, or whatever!!!!!

Contoh
 "Join lah contest jelly beku..kesian dier x de org nak join"
"Untuk hidup yang lebih aman dan damai join lah contest jelly beku"
"Hidup dijamin lebih bahagia dengan menyertai contest jelly beku"

Hadiahnya
3 pemenang yang wat post paling kretif + menarik atau aper2 jer lah yang noks raser best akan menerima MP3/camera case exclusively from London
Nie lah hadiah nyer. Setiap pemenang akan menerima satu daripada case tersebut
Masih baru. Noks x main second hand nie (LOL!)

P/S: Nie cubaan pertama, kalau ramai yang join noks akan buat yang lebih hebat hadiahnya
Ok babe (LOL), noks dah pikir panjang2 ape yang noks nak buat tuk contest nie and aper hadiah dier.. He..he..he..he..but before that, noks nak pi kelas dulu and jelly ader test nie...so wish me luck first ok and the most important is .........jeng jeng jeng....

NANTIKAN CONTEST NOKS DI BLOG JELLY BEKU!!!!! 

DAN DAPATKAN HADIAH EXCLUSIVE DARI LONDON!!!
(Ceh..exclusive sangat ker??? Giler..cam iklan lah pulak..LOL!) 
"Jelly tak update kurang dari 24 jam rase cam ader yang kurang"


Hi All, I am backkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!! Giler ar..actually kan noks nak update tau today and last night tapi kan, ntah ape ar yang tak kene dengan internet connection. Internet connection wat hal....memang giler ar!!!!!!!!! Noks rase cam hari tak lengkap jer...betul ar....rase cam "i've ran incomplete life" kater mat salleh dowh...ha..ha..ha...


Ader dua bender noks nak cakap kat sini


1st. Thanks to all bloggers yang comment about ade x org nak join kalau noks wat contest


2nd. Jelly akan buat contest tapi jelly nak pikir2 dulu hadiah dier ok.....
Hi all, Noks baru jer balik dari town..pas tuh ader banyak bender yang tengah SALE..aper lagi noks pun beli ar...melayang 30 pounds noks tadi..kira dalam RM 150 ar. Kejap jer wei...x sampai sejam giler ar...

Noks tengah pikiq nak wat contest ar..kalau noks wat contest kat blog nie rase rasenya ader tak yang nak join???? cuber comment sket. Of course ar hadiah exclusive from London. Tak main ar from Thailand he..he...he...he...
Perghhh..memang giler ar.noks ari nie bangun jam 1 tengah hari. Kalau noks still stay ngan parents kan...abis ar noks kene tendang punggung kene suruh bangun. Nasib baik ar noks dah hidup sendiri2..kalau x hancus ar..kene cuci telinga...ape kah tidaknyer noks masuk bilik pun dalam jam 4.30 pagi..aper lagi..dengan kepenatan yang menyala nyala..noks lepas jer hempaskan tubuh badan di atas katil terus jer zappppp....dibuai mimpi indah. Nasib biak indah kalau x indah abis ar aku tebangun jam 8 pagi.

Best gile...today the whether is so sunny tapi x tau ar kan sejuk ke panas kat luar tuh. Kalau kat UK nie..ada matahari tapi giler baben sejuk juga. Ish..ish..ish...Nie noks tengah update blog sambil makan paha ayam turkey ha..ha..ha..ha..ha...beso betul paha ayam turki nie tapi jelly rase boleh jer noks abiskan....hahahaha..

K ar...jelly nak sambung makan pas tuh nak keluar pi town kejap..(keluar lagi???????)..noks janji ari nie noks keluar ngan niat budak baek punya...lolzzz!!!

P/s: Thanks for visiting my blog ok....noks cayang u all
Haishhhh..segar rasenya noks. Nie noks nak habaq nie yang noks baru jer balik dari Clubbing kat Oxford street. Abis semua tension yang terkumpul selama seminggu. Best giler noks ngan kekawan semua. Nak tau tentative program noks bersama kekawan??? Ha...nie dier

JANGAN BACA TENTATIVE INI KALAU ANDA X PERNAH PI CLUBBING. IA MUNGKIN MENGUNDANG TANGGAPAN YANG BURUK (Amaran pihak berkuasa)


6 PM - Noks ngan kekawan keluar dari office semua dah siap keje maser tuh then abmik underground pi kat Bond street and cari restaurant kat sane


6.30PM- Sampai kat Bond street and jumper ar french restaurant kat sane...aku makan kentang goreng ngan fish...kire Fish and Chips ar....sedap dowh!!!! (Sebab sehari suntuk noks x makan lol)


8 PM- We all siap Makan and bayar bill sekali


8.15PM - 9 PM - We all masuk satu shopping complex nie..just tengok2 jer...x beli ape2 pun sebab nak pi clubbing kejap lagi. Nanti hilang lah pulak barang yang kene beli..

9 PM- Masuk clubbing.maser nie masi lagi x ramai orang...We all 5 orang and sebelah meja tu minah2 arab dok ngan rakusnya minum coke dan ade juga yang minum white wine


9.30 PM - Musik dah mula kuat..makin ramai plak orang yang masuk dalam club malam tuh


10 PM - Hambik ko...lagu2 favourite noks ngan keawan dimainkan..lagi beyonce, Alexandra burke, Leona Lewis, Mariah Caery..macam2 lagi. We all dah mule gorang2 badan tapi kat table jer lah..mase nie x berani lagi nak pi tengah2 tuh menari

10. 30 PM- Noks ngan kekawan dah NAIK maser tuh..aper lagi..this is the time..lepas kan segalam tension2 yang terkumpul selama ini...we all menari cam x ingat dunia...ramai lelaki mat salleh yang handsome handsome maser tuh...COKE kat tangan jelly....tangan naik atas sambil goyang2 punggung...ambik ko...seksi we all maser tuh..


12 AM- Penat dowh menari....rehat kejap...we all tengah makan plak...i makan crispy prawns tu ar..sedap dowh.. Pas tuh i makan squid rings...enak sungguh. We all just chatting each other and tengok orang lain plak menari. Hebat minah arab sebelah noks tu duduk...kalah lelaki dibuanya...siap goyang2 buah dadah lagi


1 AM- Ader seorang mat salleh umur dalam lingkungan 30 han. Handsome gitew!!! Bawa i menari...well...aper lagi..noks pun just stood up and he grabbed my hand and took me in the middle of them club. Aper lagi menari ar....hebat dier..and name dier Pat. Anyway..nice to meet Pat such a nice guy. Sweet smile and very gentleman.


2 AM - I borak2 ngan Pat. Dier keje as IT manager ngan transport company. Aper lagi kalau bukan London underground...rupernya nie lah muker yang in charge London Underground tuh...x sangka leh jumper kat sini.


2.30 AM - We all dah nak balik..then Pat mintak number telipon. I bagi jer lah kat Pat. Then we off back home. Ambik taxi balik rumah.

3 AM- Sampai rumah..some of my friends mesti dah sampai rumah..then I terus pegi mandi dalam jam 3.15 AM

3.45 - Siap mandi then pakai pajama nie..hehehe sejuk...

4 -AM nie tengah update blog jelly beku...kejap lagi noks nak pi Tidoq

OK bye all you u tmrw afternoon...noks nak tido puas puas dulu
Yesssss!!!!!!!!! gitew lah my first reaction biler last task yang noks kene antar ari nie dah abis. Nasib baik abis awal kalau x,,habis ar jelly kene overtime. X sia2 jelly x pi makan lunch tadi. Terus keje dan akhirnya siap juga keje2 noks yang i kene siapkan ari jugak. Giler ar..rase cam kepala nie terus jer hilang bebanan hahahahaha..
So nie noks kat cafe company nie tengah online guna wireless sambil2 minum2 latte tengah tunggu member yang lain abis wat keje.

Malam nie jugak semua geng2 noks akan pi CLUBBING kat OXFORD STREET...giler x sabaq haku menunggu..ok ar...happy weekend to all yer...and noks pun nak berenjoy dulu malam nie ...esok bukannya keje pun..yessssssssssss.........

KITE CLUBBING DULU!!!!
(Ehh..eh...ewah..ewah..bung..bung cak!!!)
Ambik ko noks....yer yer jer aku pi keje awal pagi..Datang office tadi jam 7 pagi. Amboi..paling awal dalam office. Aku ngan selambernyer masuk office turn on aku punyer PC..pas tu aku cek blog..pas tu cek blog lagi..pas tu cek blog lagi ha...ha...ha...

Aku pi wat latte..menghirup udara segar kat balconi office noks nie..mmm...office noks di tingkat 10..so nampak ar org lalu lalang kan..best tengok diorang dari atas. Pas tuh noks ngan semangat nak wat keje....tetiber jer..

DING DONG..X NAK TUKAR TEMPLATE KER?? (Setan kepale 7 berapi menggoda)

I don't know why...tetiber jer idea nak tukar template tu datang..aku pun..eh..bagus gak idea nie....ha..ha..ha..maker dengan itu aku mula lah minta tolong uncle google...so uncle aper lagi...listkan semua blog templates tuk noks....so ini lah hasilnya...

Noks yang tengah meng finalise tadi..tetiber jer boss kat blakang..."Gee, What are you doing?" ..aku dengan terperanjat diler...sikit jer lagi latte panas tu tumpah kat meja aku..tak pun tumpah kat muker boss aku. Aku ngan malu merah merah gitew replly kat dier "Oh..morning, am sorry. Just a quick look of a link sent by a friend of mine "...gezzzzzzz..nasib baik pandai cover!!!!! kalau x...hancus nokssss...ok..ok...nie noks dah nak wat keje...boss tu baru jer keluar nak pi meeting...that's why noks leh update blog nie..lolz!!!!
Hello everybody, Ari nie noks tebangun awal ar..jam 4 pagi dowh...sebab semalam noks penat sangat...balik dari opis jam 3 petang then tu pun dah rush time...nasib baik..sket jer lagi noks tesekat. Balik jer noks terus buat asment and then makan malam...terus noks tidoq...penat tul semalam...ari nie nak pi keje lagi...ader satu client nak jumper..meeting ngan client plak...penat dowh but orang puteh kater...THE MONEY IS GOOD...so noks pun keje jer lah yang penting duit mashukkkkkkk..he..he..he...he.....

Anyway..nie noks tengah update blog nie dulu...kejap lagi noks nak pi keje..nak mandi breakfast then off to work..biaser lah..central london opis noks...keje jer lah..ha..ha..ha..ha..Ok..ok..ari nie jumaat kan? kalau kat london ari jumaat nie maser orang nak pi clubbing..ala..bukan aper pon..just minum coke jer....pas tuh menari nari ar sket..heheheheehehe...Esok bukan keje pon...lagi pun ader member2 bawa pi clubbing....yessss......

OK lah noks nak pi mandi dulu pas tuh kejap lagi nak pi keje nie..hehhehee bye xxxxx
Hi kekawan, semalam punyer meeting went very very well. Before that noks nak jawab soalan one of my commenter kater noks nie still study or dah keje. Jawapan nyer..noks nie still study but at the same time keje ngan satu kompnei kat london. That's why noks sometimes lepas jer dari kelas rush terus pi keje jumper client.

Skrg nie noks kat office ader bender sket nak buat..baru jer abis keje yang satu tuh..ader 3 lagi nak disiapkan. Actually kan noks x leh bukak blog dalam office nie tapi lantak ar..noks nak juger update  blog. Noks dah penat 2 jam without stopping from my job. Nie noks nak break kejap pas tuh sambung balik..

Noks masuk office dari jam 7 pagi lagi..memang noks sengaja masuk awal sebab nak balik awal. Kalau noks boleh balik jam 4 petang x yah lah noks berebut rebut nak masuk train or underground nanti. Susah tul..kalau cam tuh kan..

Noks tengah menghirup latte panas nie..oh mak kau....sedapnyer....sungguh menyegarkan....he..he..he..lunch time plak maybe noks just sambung keje...kalau i skip lunch time boleh lah noks balik jam 3 petang..hehehe..dapat rehat kejap...sbl dinner...

BTW, noks nak bagitau..nie dah hari ke 3 ray x ganggu noks..aman damai dunia rasanya walaupun hati masih lagi berdarah...tapi orang kater it takes 6 months to heal the sadness...yer ker? hehehehe..i rase betul lah..
29.08.2010
Kalau ader sesaper yang nak tau biler noks a.k.a Jelly break ngan Ray...hahhh..nie lah tarikhnya...mase nie kami dengan officially putus..

Hati noks maser nie putus, hancus, lebur, berkecai, pecah, berderai, berdarah, meletup....ape aper jer lah..tapi yang pastinya sket jer lagi mati maser tuh..

Hi all, just my quick post la kan...jelly ngan meeting ngan client nie...jap lagi customer tu datang...tapi sebelum tuh noks nak update blog ni kejap...skrg nie noks kat star bucks and tengah tunggu customer datang..janji jam 4.30pm..skrg dah jam 4.35pm..dier dah lambat 5 minit..ishhhh.....tapi x per..dier ader text noks tady yang dier busy and might be trapped in the traffic...so noks tunggu jer lah...hehehehe...


OK..ok...dah...datang pun...noks nampak dier baru keluar dari taxi..ok..ok..bye 
OMG!!!!! cam maner nie...hangus dan hancus library U noks nie tebakar...giler ar..memang x tahan...habis ar..University nie cuti sebulan....

Ni lah yang noks pikiq maser fire alarm tuh bebunyi tadi. Rupernye diorang nie just practise jer...bukan aper pon...semua students dalam library tadi kene keluar pi car park..ish...giler ar...aku yang tengah kusyuk bace blog korang plak tepakse kene keluar juga..then noks kene jalan keluar dari library pi parking park...

Ramai plak tuh...sebab memang ramai pelajar kat lab nie siang malam. Lab nie buka 24/7...tiap hari ader jer orang yang masuk nak pi bacer buku atau wat research..x pon wat bising...selalunya..pempuan arab ar yang bising kat lab nie..Mak oiii..memang x tahan ar kalau pempuan arab campur samer2...giler bising...

Anyway..noks yang tengah kusyuk bacer blog u all (ala...bukan bacer buku pun)...terus keluar pi car park ngan students lain..sejuk plak kat luar tuh..sih..ish..ish...dalam 30 minit later noks masuk balik library..skrg nie..tengah update blog ar...hehehe..pas pas tuh noks nak blogwalking plak...
OK, OK, ne aper bender yang jelly buat kemarin sampai ar semalam....before jelly nak pi tido..jelly nak post bender nie dulu..hahaha..yer ar..mane lah tau kan...ader gak blogger2 yang nak tau ape yang noks wat tiap hari hehehe

8am - bangun pagi then pi ar mandi

8.30am - dah siap mandi pas tuh start nak pilih aper bender noks nak pakai ari nie. pakai baju dulu pas tuh letak ar gincu, make up skali, pas tuh letak deodorant, letak minyak wangi...noks suker gucci punyer minyak wangi..

9.30 am dah siap semuanya pas tuh pakai stokin...sebab sejuk tul...pas tuh pi kat dapur wat breakfast..minum mocha atau capucinno...noks suker tul mocha...pas tuh makan bread atau nasik goreng..noks memang suker nasi goreng..sedap gitew..letak sos cili skali...kalau x pun noks makan maggie jer...

10.30 am- noks  pi kampus...jalan kaki. it takes about 20 minutes nak jalan..ok leh..leh juger burn lemak yang noks makan pagi tadi hahahahaha

11 am- noks slalunya maser nie dah tunggu kat luar kelas...tinggal tunggu jer plajar2 lain abis then we all plak masuk..

12 pm - maser nie noks dalam kelas...concetrate giler tengok lecturer tu mengajar..bukan sebab aper..tapi noks suker lecturer tu..handsome giler lecturer tuh...ish...i x kisah pun kalau dier nak kiss noks..lolzxxxx

1pm- kelas dah abis...maser nie..noks trus pi library..

1.15pm- noks slalunya x makan tengah hari sebab noks dah makan nasi pagi2..pas tuh noks tengah rehat rehat hahahaah

1.30pm-noks check email..noks ader 5 emails..hahahaha..semuanya for different purposes..pas tuh reply email kalau ader emails

2pm- check blog jelly beku hahahahahapas tuh reply kalau ader komen

2.30 pm noks wat blogwalking kalau x busy pas tuh update blog jelly beku

3.30pm- noks cek facebook plak..hahahaha

4pm- noks tengah rehat2 rehat plak..sebab dah penat buat itu ini hahah..noks jalan2 ronda2 lab nie,,hahahah..sometimes noks akan cari matt salleh yang mantap and handsome..hahahaha..kire nie maser noks menggoda arhhh........

5pm- giler lamer tul noks mengodda lolz...pas tuh cek lagi blog jelly beku..mene lah tau ader msg..cek fb lagi..pas tuh cek emails lagi...

6pm- noks dah penat...bace nota sket..dalam sejam dua..hahahah

8pm- noks pi beli barang sebab dah x de bender nak masak kat umah hahahaha

10pm - noks balik umah..lapar giler nak mampus..terus noks pi mandi and start masak

10.45pm- nokstengah makan dengan gelojoh nyer..sebab noks lapar..

11.15pm dah abis makan..terus jelly rehat2 atas sofa..

12-mengantuk pula jelly.....tengok2 nota tapi x de mood..

1 am oh...noks tetidur plak...x sedar.....
Tadi jelly tengah menghayal..tetiber jer..ader orang send YM noks. Ala..kawan ar dari Malaysia...noks pun tengok ape bender yang dier send kat jelly. Skali tengok hahahaha.....hampeh tul...lucuh giler nak mampus...




Giler tul ar...memang best tengok american speaks Malays





Yang lagi ar tak tahan jelly tengok...hebat tul paku ngan si belacan hahahahaha





Nie lagi ar tak tahan..hari rayer tapi makan durian hahahaha
Jelly busy giler ari nie..pas tuh kan..jelly pun aper lagi banyak bender jelly kene buat. Lepas jer abis kelas tadi jelly terus pi lab ngan laptop jelly nie and buku2 ngan nota jelly skali. Giler ar..noks lapaq nak mampus..bukan aper..i nak pi beli sandwich tadi kat bawah library nie tapi x noks x tebawa plka my purse. Giler ar....

Noks tak makan pagi tadi sebab noks ingat nak beli jer kat kampus. Ehhh....skali sampai kat kampus i x sedar yang i x bawa i punya dompet. Maser tengah lapar plak..baru jer nak pi cafe kat bawah...noks cek dalam beg tapi x de..rupernyer noks tetinggal atas mejer dalam bilik noks...rase marah sangat,,

Bukan aper..tapi kalau nak jalan balik rumah x bebaloi ar sebab noks kat umah noks nie x de internet lagi...ntah ar...ujung bulan baru ader internet. So skrg nie noks just kat lab jer lah. Kalau nak balik umah just because of nak ambek duit..baik noks pi masak terus jer and stay kat bilik...

Ish..ish..cuai tul ar noks ari nie. Giler ar..skrg nie..moks tengah menulis blog nie masih tangan tengah mengeletar sebab lapar sangat.......jeles tul tengok orang sebelah and depan jelly nie..dier tengah minum coklat panas ngan kek..arghhh..noks plak yang tetelan telan air liur..hahahahaha...
Haishhhhhh...giler ar..noks dah lamer x update blog (ala baru jer sehari tu pun x sampai 24 jam lagi pon lol!)..ha..ha..ha...skrg nie noks tengah dalam lab dan ader 3-4 orang student baru yang baru jer masuk kelas..giler ar..dah setengah sem blajaq tetiber jah datang and register subjek nie...mampus  ar nak study..dah lah cepat giler lecturer nie mengajar. Ish...x tau ar noks but all i can see is good luck to them. Banyak bender yang korang kene study tau..kene catcth up.ish..ish..ish...

ok..ok...keja lagi lecturer nie nak sambung mengajar plak.................nak off kejap..bye
Hi all, semalam giler ar sejuk cam nak mampus. Noks jalan dari library ke rumah noks jam 10 malam and it was freezing cold kater orang puteh hehehehhe...jap lagi noks ader kelas..skrg nie noks masih lagi kat rumah dan nak pi kelaj kejap lagi..busy tul ari nie...baselah ari isnin to rabu memang  noks busy giler nak mampus...nanti noks wat blogwalking yer...sorry ar...noks x de maser so far....busy busy busy sangat... bye u all, lepas abis kelas noks wat blogwalking
Jelly skrg nie kat library and tengah mengupdate blog. Baru jer siap makan, minum, wat ini dan itu. Kire tadi noks nak pi jogging tapi x de mood plak. Pas tuh noks pun aper lagi pi ar library nie. Orang lain tengah enjoy diorang punyer week end aku lak yang tengah dok dalam library. Tapi tak per...

Actually nie lah yang sedy sebab ia membuatkan aku x leh luperkan ray walaupun aku benci dan x nak tengok muker dier. Before we broke off, kalau weekend cam nie ray pasti akan datang kat umah dan ajak pi jalan2 kat taman bunga, kalau x pun pi shopping atau  pi tengok wayang. Sebab ray lah yang menyebabkan noks kenal sangat dengan london.

Hubungan kami berakhir on sunday and everytime sunday comes i feel so sad and feel so down. I tae sunday and kalau lah boleh kan..noks nak tukar sunday's name to another name. Wat ler aper2 jer yang penting bukan sunday. Noks x suker sunday..benci sunday and kalau lah noks nie boleh kejap hidup kejap mati kan..noks nak hidup from monday to saturday and nak mati maser sunday..pas tuh monday bangung balik...boleh x? jelly nak hidup jelly cam tuh...

Well, it has been 2 months sejak kami berpisah and darah dalam hati nie masih lagi mengalir deras..bukan senang nka lupakan sesuatu apatah lagi kalau bender yang kite hilang tu bender yang kite ingat kite akan miliki selamanya.
Noks baru jer bangun dari tido..pas tuh kejap lagi noks nak pi jalan2 menghirup udara segar ar...bosan plak noks kat umah nie. Noks actually nak pi jogging tpi sejuk plak kat luar tuh. Nak pi gym tapi belum wat membership lagi. alahaiiii..bosan plak jelly kat umah nie. Client pon x de ari nie. So ntah ar jelly nak wat aper..semalam jelly dah iron baju tuk seminggu. So kira semua dah sattle ar. Isnin ader kelas plak.

Anyway..when i got up this morning, dapat message dari Ray plak. Ish..x abis abis ngan dier nie...aku pun dah bosan ngan dier. Message dier cam nie "I have just bought a bmw car, would u like to have a drive with me?" amboi..amboi..amboi...ko hengat kereta bmw ko tu leh membuatkan aku jatuh cinta kat ko lagi ker? geram tul noks ngan dier nie..aku pun x reply msg dier. Aku dapat msg dier dalam jam 8 pagi. Noks masi lagu bermata sepet sebab baru bangun tido. Noks x layan terus noks tido balik.

Tup..tup..tup..noks tebangun jam 9 pagi..nie baru bangun tido ar nie and tengah mengupdate blog jelly beku. Pas nie jelly nak mandi. Dengan segelas cappucino kat sebelah  jelly sekarang nie...sedap dan panas gitew...OK jelly nak pi mandi skrg nie....jelly raser fresh plak pagi nie..tapi message yang sering menganggu noks siang malam sometimes made me feel very sad...x per..dugaan kan.....
Hey to all friend..noks baru jer abis invite makan kat umah noks. So noks masak sambal udang, kari ayam, sayur kailan masak sos tiram dengan roasted duck. Kekawan noks suker ngan dishes yang jelly masak. Tapi..noks penat sangat dan x de masa noks nak update. So update ari nie just..noks penat malam nie and noks nak pi tidoq. krokkkkkkkkkkk..z...z....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Hi all, noks baru jer bangun..ntah ar naper malam nie noks x leh tido. Noks dah cuber nak lelapkan mater tapi x leh juga..masih lagi berdarah hati nie....dier mcm kanser tau...it eats deep inside me..very hurtful and sakit sangat..kepala hotak aku nie plak x abis2 pikiq..nape ar dia buat cam tuh kat aku..ish..ish...ishh....jelly asik tanyer...aper salah ku..what has gone wrong?...

ntah lah nak cakap cam maner kan..tapi tu lah yang jelly lakukan...jelly serahkan segalanya pada dier..sebab jelly cintakan dier...noks sayang sangat kat dier..dan dier juga nampak mcm very caring person and sangat cintakan jelly...sedy tul.....segalanya bermula pada malam itu.....jelly pun tak paham..nape jelly berikan segalanya pada dier.....tapi basically semuanya sebab cinta..

sebab cintakan sangat kat dier...jelly just biarkan dia memegangku...x de lalki yang pernah wat cam tuh kat jelly...tapi ray sangat berbeza dengan yang lain...terlalu cntakan dia sehinggakan aku serahkan segala galanya pada ray...lembut ray mencium pipi jelly....then..terus dia menuju ke bibir jelly....jelly yang berdebar2 maser tuh...x leh wat aper2. tapi jelly just biarkan jer dia wat ape yang dier nak...

noks lemas di dakapan ray...susuk tubuh badan ray yang sangat taf membuatkan jelly terus lemas dibuai kucupan2 bibirnya....jari jemarinya meraba raba di paha jelly....susah nak elak sebab both of us..betul2 cinterkan satu samer lain....kemunculan pihak ketiga merubah segalanya...tapi kalau betul ada pihak ketiga pun...kenapa harus jelly ditinggalkan??? kenapa ray?????? kenapa kau lakukan ini setelah aku serahkan segalanya kepada diri mu?????? kau sungguh kejam.....

p/s: noks tengah nangis
Noks baru jer balik dari london..arghh..penat tul jelly ari nie...i keluar pi layan customer ar...aper lagi..pas tuh pi shopping beli itu dan ini...banyak noks beli barang2 dapur...abis duit noks dalam 100 pounds beli itu ini..banyak tuh..dalam RM500 kalau duit malaysia.

Tadi maser noks tengah layan satu client nie...my X kol i...saper lagi kalau bukan si ray kan...si ray ar...anyway....dier kol i....dalam 2 kali ar....aku pun....just cancel kol dier...x nak aku sambut..then dier kol lagi..kol lagi kol lagi...dier kater dier nak bagitau noks sesuatu yang sangat2 penting...tapi dengan hati yang masih kecewa panas membara nie..noks kirim kan dier text...nak tau text noks cam maner?? 

I DON'T KNOW WHO YOU ARE 

Cam tu ar...aku punyer message kat dier..then dier reply..."don't do like this to me"...dalam ati aku..hotak kau...kau kater don't do like this to me..sape yang sakitkan hati nie dulu??? bengap nak mampus lelaki nie....minta maaf lah wei...i will never look back...once i say good bye..it's a forever...
Noks baru jer bangun, kt UK skrg dalam 9 lebih pagi..semalam noks tido lewat..that's why noks tebangun lewat..kejap lagi noks nak pi keluar pas tuh nak pi beli barang2 dapur...these and that...bnyak nak kene beli ari nie...nak pi shopping kat london ar....ngan member member...

OK ar...nie nak citer pasal si Ray lagi..First of all, noks nak letak gambar tapi sometimes raser cam besalah pulak..i mean x tau ar nak letak gambar atau tak. nanti noks pikiq2 yer. Sejak kejadian kat jambatan tu..si Ray slalu ar pi lawat noks kat kampus. Antar makanan such as cakes, chocolates, sometimes bunger..banyak ar...dia bagi kat noks. Dia slalu top up noks punyer mobile number...everytime abis..dier terus top up...ingat lagi satu maser tuh...i x de kredit...dier kol jelly...then dier kater "why you didn't reply my text?"...then i replied kt dier.."sorry but my mobiile is out of credit"...pas tuh cepat2 dia pi ATM machine and top up mobile noks..sungguh baik hati dan caring person...(maser tuhhhh....)

Dah sebulan sejak dia bagi tau yang dia cinter jelly..noks pun jatuh cinta kat Ray...banyak tul bender yang dier wat kat jelly.....jelly pun cair di musim salji (pelik tul cam mana boleh cair di musim winter erk)...jelly pun balas cinter dier...satu hari tuh jelly send msg kat dier...told him "I have thing about it and i love you too. You are really a nice guy i ever met in my life"...maser tuh..Ray was very happy..then dia ajak Jelly makan kat Restaurant Harrods....nak tau Harrods tuh aper..you all google jer lah...kire shopping complex yang paling mahal skali kat UK and antara yang termahal kat dunia...

Anyway..kat restaurant tuh...maser tengah makan...and habis main courses...before dessert dia bagi ar ring warna silver dangan berlian kat atas ring tuh.....wah...mesti mahal...noks pun x tau berapa harga cincin tuh...tapi mesti mahal...nanti ar noks citerkan aper dah jadi ngan cincin tuh....

OK..nanti noks sambung lagi...nak pi mandi and nak pi shopping kt london.......nanti jumper noks lagi tau...
Ray ialah X bopren Jelly yang pernah menawan hati ini. Noks jatuh cinter ngan Ray mase musim Winter yang lepas. Ray ialah lelaki handsome yang jelly tekenal maser dalam train on the day nak pi London. Ray adalah lelaki yang handsome dan bijak. Very well dressed and very romantic. Ray x merokok exactly what noks nak...memang jelly suker lelaki yang tak smoking.

Ray bekeje sebagain Building estimater dan juga manager di sebuah wholesale company. Kire dia ada dua keje lah..sometimes pi sini sometimes pi sane. Ray mempunyi susuk tubuh yang menawan..ala2 hero kat twlight ar...dier tak der ar tinggi sangat...dalam 5 kaki 8 inci...kire jelly sampai telinga dier. Dia kater dier jatuh cinter kat jelly maser kami jalan kat atas jambatan and maser tuh musim salji....salji tengah berjatuhan maser tuh..noks raser sejuk sangat...we all standing atas jambatan...then...dier sudenlly stop.................................................

Dier pegang tangan nie...aku cuber menarik balik...tapi dier kater "hey i need to tell you something"..aku maser tuh takut gak....then aku kater "what's that?"...and he replied to me "I love you....very much...and i want to look after you forever...". Aku maser tuh...raser cam nak terbang pun ader, cam nak pengsan...cam nak panic, cam nak mati...semua ader.......pas tuh..dier terus cakap kt aku "i hope you understand my feeling"....

Aku maser tuh x leh jawab.....(sebab sejuk kot)...aku kater kat dier..."thanks ray, you are so nice but i will let you know"....itu lah jawapan yang aku bagi kt dier...he said "i understand and am sorry because it's too early"...yer lah...we all kenal baru jer seminggu and nie second time jumper...trus dier cakap i love you....aku plak yang terkapar kapar..hahahahaah....

Both of us terus bejalan and masuk dalam costa coffee shop...i minta capucinno and dia plak ngan latte dier...ngan kek maser  tu...sedap tul...aku plak masih lagi malu2 nak pandang muker dier...sejak kejadian tu...dier slalu lawat jelly kat kampus guner kereta MG sport car dier...nak tau MG sport car tu cam mana..google jer lah...tanyer uncle google....

ishhhh...sedy plak noks maser taip bender nie...teringat semua kenangan2 silam....sungguh sedy...pedih..sakit..dan peritttt....nanti next jelly citerkan cam maner dier tinggalkan jelly yer...

Plantillas Bloggers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My Photo
Jelly Beku
Jelly beku hanyalah seorang insan yang pernah kecewa dalam percintaan lalu dia membuat blog sebagai pengubat luka lara yang dialamainya pada tahun 2010. Jelly beku menulis hanya untuk meluahkan perasaan hati yang suda lama terbeku.
View my complete profile

Seguidores

Blog Archive

25 most updated

Total Pageviews

CONTEST!!